Kanchanaburi Part I
Dag jongens en meisjes,
Hier zijn we weer met een gloednieuw verhaal. Vandaag ging om 5.15 de wekker, dus opstaan, naar het ontbijt enom 6.00uitchecken, waarna we werden opgehaald door onze gids en chauffeur om te vertrekken richting ''Kanchanaburi'. Even na 7.30 kwamen we aan bij de zout velden langs de weg, wat ook gelijk de enigste plek in Thailand is waar zout word gewonnen uit het zeewater dat 7 km vanuit zee landinwaarts komt enin bassins word opgeslagen. Daar word het omgetoverd in zout, een proces dat z'n 2 maanden duurt. na een half uur hebben we een stop gemaakt voor een koffie/thee pauze waar palm suiker word gemaakt uit de bloem van de cocos palmen (soort maiskolf). Doormiddel vanhet kook proces word er een siroop van gebrouwen dat men later weer laat uitharden. Hierna vlug de minibus met airco weer in en op naar de drijvende markt ''Damnern Sudak'' Het is een soort van ''Giethorn'' maar dan anders en er word werkelijk van alles verkocht. Met een bootje van een meter breed en ca. 6 meter lang door die kanaaltjesheen scheuren. Het is leuk om te zien hoe men het voor elkaar krijgt om te kunnen verkopen/bakkenofom zich ookzelf ook maarom te kunnen draaien en weet ik veel wat nog meer in zulke kleine bootjes, maargoed het is dus mogelijk. Hiernaar zijn we verder gegaan naar de ''River Kwai' waar we wederom hebben genoten van een overheerlijke lunch op een drijvend restaurant naast de rivier. Na de lunch hebben we een bezoek gebracht aanhet ''Jeat'' openluchtmuseum(pje)waar allemaal afbeeldingen en attributen te zien zijn van de gruwelen uit de 2e wereldoorlog. Hierna het grote bezoek aan de welbekende''Bridge Over The River Kwai'die al 3x eerder isgebombardeerd, dus dit is de 4e. Even een wandelingetje er overheen gemaakt. Vervolgens hebben we1 van de 2 begraafplaatsen bezocht waar en z'n 6000 van liggen die daar het leven hebben gelaten met de bouw van de spoorlijn. Toen we dit gezien hadden volgde en nog een trip per minibus van ca.45 min. naar onze accomodatie waar we voor 1 nacht verblijven.(River Kwai Village Hotel). Rond 19.00 zijn we gaan dineren waarbij we een traditionele Mon-dans te zien zouden krijgen, maar hier hadden we echter de fut niet meer voor, dusnaar de kamer, opfrissen en lekker slapen en morgen weer verder. Dan staateen bezoek aan de ''HelfirePass en de rit met het boemeltreintje over de ''dodenspoorlijn''op het programma, en het vieren van Sandra d'r verjaardag maar hierover later meer!
Groetjes:
Dennis,Sandra,Kelly & Danny!!
Leuk om te horen dat jullie naar je zin hebben.
Geniet lekker,voor je het weet is het voorbij.
veel plezier
groetjes,Niermala
Sandra van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Groetjes,Niermala en Anchala
ps niet te veel eten denk ook aan mij
Hallo Sandra Dennis Kelly en Denni.
Sandra heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag
maak er een mooie dag van.
Fijne vakantie verder, iedereen de groetjes
Hallo vakantie gangers,
Van harte gefeliciteerd Sandra met je verjaargdag een hele leuke maar ook warme dag toegewenst van de Rijsdijkjes.
doei doei ja ja het is feest!!!!!!!!!!
jullie maken nog eens wat mee. het is ook leuk om het een en ander wat je schrijft te herkennen. zoals de tocht over de river kwai die wij het vorig jaar ook gemaakt hebben. lekker warm daar zeker. hier ook hoor. vandaag een mooie lentedag.
veel plezier nog en de groetjes.
Hoi hoi!!!
Wat een verhalen!
Lijkt me heel gaaf en indrukwekkend!!!
Alles goed daarro?
Sandra nog gefeliciteerd begrijp ik?! Wist ik niet sorrie!
In ieder geval hoop ik dat je een bijzondere verjaardag hebt gehad!
Kel, alles goed hier hoor, verhuizen met niveau ging prima!
Ik wens jullie nog een fijne tocht en geniet er lekker van!
veel liefs brenda