Thailand Rondreis 2010

Greenwoodtravel Bedankt!

Dames en Heren van Greenwoodtravel,

Langs deze weg willen wijin het bijzonderJeroen Jansen en Jack van Lieshout bedanken voor het boeken en verschaffen vannuttige tips eninformatie over Thailand. Alles wastot in de puntjes geregeld waarvoor onze dank. Alles is naar wens verlopen maar toch hebben wijtoch nog wat puntjes te vermelden die volgens ons voor verbetering vatbaar zijn.

01. Wij zijn absoluut niet te spreken over de dagexcursie zwemmen met de dolfijnen. rede hiervoor is dat je helemaalgeen uur kan zwemmen met dolfijnen,maar het meer een educatief uurtje is waar je de dolfijn alleen maar mag aanrakenwanneer de trainer het goed vind en grotendeels aan de kant moet doorbrengen,bovendien is de rit van 2,5 uur ook niet echt een aanrader.....hieroveris in de excursieomschrijving echter niets vermeld. Wij voelen ons door de omschrijving misleid daar we zelf in Mexico wel een uur hebben vrij gezwommen met 3 dolfijnen om ons heen in een bassin.

02. Ook zijn wij absoluut niet te spreken over de dag excursie naar Koh Samet. De chauffeur was al niet de gezelligste en werden voor de deur van de organisatie gedumpt waar we het verder konden uitzoeken....op een beetje wijzen moesten welatereen aardigeafstand naar het haventje lopen achter de chauffeur aan.....over een markt gesproken??? wij hebben hem in ieder geval niet gezien en bovendien was er geen tijd voor als ie er wel was geweest. Het plaatje van de excursie omschrijving klopt totaal niet in verhouding metwaar wij aan land zijn gekomen. We hebben 1 palmboom gezien en het was er allemaal erg commercieel...iets wat totaal niet overeenkomt met de geplaatste afbeelding waar wij onsdan ook door misleid voelen. Snorkelen was een leuk idee, maar dan moet je wel wat kunnen zien onder water. De rit per minibus ernatoe was langen de overtocht per boot van 5 kwartier ook. Eenmaal aangekomen gaat het ding voor anker en moet je nog eens een behoorlijke tijd wachten tot je van boord word gehaald. Ook is het wel handig te vermelden dat het voor mensen die moeilijk te been zijn geen optie is om dit te gaan doen. Ook werd ons bij aankomst vermeld om 15.30 weer klaar te staan om weer aan boord te gaan voor de terug reis.....zit je eenmaal aan bord hebben ca.45 min moeten wachten omdat de kaptein moest helpen om de kooplui van het strand te halen die notabene met een andere boot mee terug gingen. aangekomen in de haven moesten we weer terug lopen naar het kantoor van die lui waar we na een hoop gezeik weer werden ingeladen envervolgens gedumpt werden bij ons hotelin Pattaya rond de klok van 19.15.

Nooit meer hopen wij dit meer mee te maken!

Over de overige excursies waren we allemaal erg te spreken, goede chauffeurs en aardige gidsen en over de geboekte hotels zijn we ook erg te spreken op 1 na dat is het Jomtien Palm Beach Resort & Spa in Pattaya. We geloven zonder enige twijfel dat het ooiteen mooi hotel is geweest bij de oplevering tenminste, maar het isaardig inverval geraakt de daarop volgende jaren omdat men er naar onze mening nooit meer iets aan is gedaan.

Richard

Blijkbaar zit die directeur van greenwood travel meer in kantoor dan dat hij de producten en diensten checked. Vond het ook een vreemde man om mee te corresponderen. Jammer dat die 2 punten toch wel heel grote punten waren.

Verder hebben jullie volgens mij een fantastische reis gehad.

Ernst-Otto Smit

Niet eerder dit reisverhaal gelezen. Ook geen opmerkingen gekregen over zwemmen met dolfijnen en/of Koh Samet. Dus reageren is dan niet mogelijk.

Gedurende het hete seizoen, zoals de maand april, is zwemmen met dolfijnen minder. Het is de hitte die activiteit stopt.
Twee weken geleden nog Oasis World bezocht. De dolfijnenboerderij, niet dolfinarium, is sinds juli gesloten voor renovatie. De openingsdatum is 01 januari 2011

Gidsen zijn mensen en ik denk dat het een 'off day' was voor Koh Samet.

Als je ons rechtstreeks benadert als er iets niet klopt (of wel) reageren per omgaande.

Leuk om jullie reis (ook de foto's!) door Thailand te lezen.

Ik lees en hoor het graag.

Groeten uit Bangkok,

Ernst-Otto Smit